Stand Up Comedy humoristák

 

Humorista előadók céges vagy privát rendezvényre megrendelhetők:

Aradi Tibor

Badár Sándor

Bagi Iván

Beleznay Endre

Bruti

Éles István

Fülöp Viktor

Kertész Richárd – Ricsifiú

Lorán Barnabás “Trabarna”

Maksa Zoltán

Somogyi András

Rekop György

Sulyok Péter

Szikra László

Ürmös Zsolt

Varga Ferenc József

 

Bagi-Nacsa

Aradi-Varga

 

Figyelem, az oldal feltöltés alatt van, az oldal fenntartója/tulajdonosa semmilyen felelősséget nem vállal az oldalon található információkért, mert azokat harmadik fél szerkeszti.

Műsorrendelés: +36 20 20 99 7 99

 

A független humoristákat tömörítő Stand Up Brigád humortársulat fellépőit felesleges egyesével végighívni, ha ajánlatot szeretnénk kérni: az előadók árajánlatát villámgyorsan meg lehet kapni egy telefon (+36 20 20 99 7 99 ) vagy egy e-mail (bence.szep@gmail.com) után.

Humorista fellépők rendezvények műsorvezetői feladataira is rendelhetőek:

  • tapasztalt, referenciákkal rendelkező előadók
  • tv-műsorokból, rádióból ismert nevettetők
  • rádiós és televíziós műsorvezetők

Közvetlen ajánlat az előadóktól!

 

A standup comedy egy olyan szórakoztató műfaj, amelyben a humorista egyedül, általában kellékek nélkül, mikrofonnal a kezében, közvetlenül a közönséghez szólva adja elő produkcióját. Az előadó rendszerint gyors tempóban rövid, humoros történeteket mesél el, illetve vicceket vagy ún. egysoros poénokat mond el. A hallott, innen-onnan összeszedett vagy saját maga által kitalált történeteket ismerőseire-rokonaira vonatkoztatja vagy épp magát helyezi ezekbe, mivel a személyes élmény egyes szám első személyben jobban átadható. Az előadásokat leggyakrabban úgynevezett comedy clubokban, bárokban, felsőoktatási intézményekben és színházakban adják elő, bár a helyszínre semmilyen megkötés nincsen.

Az előadó és a közönség között rendkívül szoros kapcsolat van. A nézők elvárása az, hogy a humorista folyamatosan megnevettesse őket. Ha ez nem sikerül, akkor előfordulhat, hogy a közönség bekiabálásokkal cukkolni kezdi az előadót (angolul ez a heckling). A jó komikus ilyenkor képes váltani és a saját javára fordítani a bekiabálásokat, így lépve tovább a hullámvölgyön, és újból megnevettetni a közönséget.

A műfaj leginkább az angolszász országokban népszerű, de az elmúlt 10-15 évben Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés van iránta. A műfajnak hazánkban a dumaszínház vagy a színpadi komédia nevet adták. Fábry Sándor megpróbálta elterjeszteni saját ötletét, az “állj ki és mondd” szókapcsolatot, de eddig kevés sikerrel járt.