Humorista rendelés

Humorista rendelés akár elégedettségi garanciával is!

A Showder Klub, a Comedy Central, a Dumakabaré, a Frizbi, a Magyarország szereplek és a Rádiókabaré című műsorokban fellépő humoristák megrendelése villámgyorsan és egyszerűen – ajánlatok közvetlenül a humoristáktól!

A kapcsolati űrlap kitöltése után a lehető leghamarabb érkezik a stand up comedy humoristák ajánlata.

(Az ajánlatban esetlegesen olyan humoristák is szerepelhetnek, akik más rendezvényre is ki vannak ajánlva. Ilyenkor annak a megrendelőnek a rendezvényén lépnek fel, aki előbb köt velük szerződést.)

Az ajánlat tartalmaz minden költséget (esetleges jogdíjak, útiköltség).

Az ajánlatból választott fellépő nevét e-mailben kell megírni, hogy az adott rendezvényre  mielőbb lefoglalhassuk.

A fellépő kiválasztása után a választott előadó elektronikus levélben elküldi a szerződését.

A standup comedy egy olyan szórakoztató műfaj, amelyben a humorista egyedül, általában kellékek nélkül, mikrofonnal a kezében, közvetlenül a közönséghez szólva adja elő produkcióját. Az előadó rendszerint gyors tempóban rövid, humoros történeteket mesél el, illetve vicceket vagy ún. egysoros poénokat mond el. A hallott, innen-onnan összeszedett vagy saját maga által kitalált történeteket ismerőseire-rokonaira vonatkoztatja vagy épp magát helyezi ezekbe, mivel a személyes élmény egyes szám első személyben jobban átadható. Az előadásokat leggyakrabban úgynevezett comedy clubokban, bárokban, felsőoktatási intézményekben és színházakban adják elő, bár a helyszínre semmilyen megkötés nincsen.

Az előadó és a közönség között rendkívül szoros kapcsolat van. A nézők elvárása az, hogy a humorista folyamatosan megnevettesse őket. Ha ez nem sikerül, akkor előfordulhat, hogy a közönség bekiabálásokkal cukkolni kezdi az előadót (angolul ez a heckling). A jó komikus ilyenkor képes váltani és a saját javára fordítani a bekiabálásokat, így lépve tovább a hullámvölgyön, és újból megnevettetni a közönséget.

A műfaj leginkább az angolszász országokban népszerű, de az elmúlt 10-15 évben Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés van iránta. A műfajnak hazánkban a dumaszínház vagy a színpadi komédia nevet adták. Fábry Sándor megpróbálta elterjeszteni saját ötletét, az “állj ki és mondd” szókapcsolatot, de eddig kevés sikerrel járt.